Du kanske arbetar med någonting relativt riskfritt anser du. Föreställ dig då istället att arbeta med någonting som kan vara förenat med livsfara i ditt vardagliga arbete om du inte arbetar säkert, riskmedvetet och har kompetensen att utföra det du gör. Så är det att vara arbetande elektriker Tyresö och i andra kommuner. Vet man inte vad man gör kan det lätt gå fel – både för en själv som elektriker om man får x antal volt i sig, och för hela Tyresö som kan bli av med elen.

Men åtminstone i Tyresö vet elektrikerna vad de pysslar med. De är välutbildade, kompetenta och samlar hela tiden på sig ny erfarenhet. När strömmen krisar vet de vad de ska göra och rycker in som elektriska ambulansförare för att råda bot på akuta strömavbrott och elfel.

I Tyresö rycker elektriker ut fort

För så är det ju, att elfirmor överallt och inte bara i Tyresö inte sällan behöver agera snabbt och effektivt. Vi lever i en tid där vi är helt och hållet beroende av elen och att den ska fungera konstant. När elen stannar så stannar även produktion, kommunikation och samhället i stort. Det gäller förstås även i Tyresö och det är man medveten om som elektriker.

Det innebär att elfel måste felsökas och åtgärdas så fort det bara går så att man återigen kan fortsätta som normalt. För har man gjort sig beroende av någonting, som elen, måste det bara fungera.

Vardagshjältarna räddar liv

Men precis som med livet i övrigt kan elen strula ibland. Och då är det tryggt att veta att i Tyresö finns det riktiga vardagshjältar, nämligen elektriker. Att vara elektriker i Tyresö är med andra ord ett hedersfullt uppdrag som kanske inte får det beröm elektrikerna så väl förtjänar.

Vi är som sagt beroende av elen. Det betyder att vi också är beroende av människor som kan laga den när det behövs. I förlängningen räddar elen liv då den är helt nödvändig inte minst i sjukvården. Det innebär också att det är elektriker som räddar liv i Tyresö!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *