Professionellt markarbete i Västerås

Professionellt markarbete i Västerås behövs vid många typer av projekt. Det kan vara allt från att dränera en villa till att anlägga en parkeringsplats vid ett nytt köpcentrum. När rätt kompetens utför arbetet med rätt maskiner och utrustning kommer underlaget att hålla länge och därmed riskeras inga skador på exempelvis byggnader.

Dränering av en villa kan krävas om det börjar bli fukt i grunden eller att du märker att vatten samlas runt husgrunden. En del gör arbetet själv men det finns en hel del risker. Bland annat att gräva av ledningar, inte dränera tillräckligt djupt och att slutresultatet inte håller många år.

Markarbeten med precision i Västerås

Olika projekt kräver olika maskiner och det kan krävas specialutbildning för vissa markarbeten i Västerås. Några exempel när är eftertraktad markarbete Västerås är när följande ska utföras:

  • Schaktning som kräver tyngre maskiner och dessutom bortforsling av jord och sten.
  • När marken ska förberedas för olika typer av byggprojekt, eller att tomten ska bli jämnare.
  • Dränering av privatbostäder eller dränering av större fastigheter.
  • Ibland krävs det även vid olika typer av skogsarbete.

För att kunna göra alla typer av arbeten kan även företag arbeta på totalentreprenad vid olika typer av arbete som rör mark och bygge. Då behöver beställaren inte koordinera flera olika entreprenörer.

Ibland krävs sanering

I samband med vissa markarbeten i Västerås kan det även krävas sanering av marken. Det rör sig framför allt om det tidigare funnits någon form av industri i närheten. Alla som arbetar med att förbereda mark inför byggprojekt har inte behörighet att sanera.

Därför kan det vara extra bra att ta prover innan ett projekt drar igång. Misstänker du att det kan finnas olika typer av gifter i marken kan du söka efter företag som även arbetar med marksanering. Det är ett mer omfattande arbete och som kräver specialistkompetens.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *