SEO – sökmotoroptimering kan ge mycket trafik


Det är idag mycket viktigt att anpassa sin sajt och även innehållet till de villkor som framför allt Google sätter upp. SEO genomförs på flera olika sätt, både teknik, bilder, innehåll. Målet med SEO är att göra sajten högt rankad och därmed intressant för de sökningar som sker.

Syfte med SEO

Man kan utan överdrift säga att SEO är viktigt för en affärsdrivande företag med sin webbsajt. Med en optimering av innehållet så kan trafiken från sökmotorer bli högre i och med att du  kommer högre upp i sökresultatet. Detta är ingen vetenskap men det finns ett antal grundläggande regler att hålla sig till. I verkligheten ändrar de ledande sökmotorerna villkoren då och då och speciellt Google har en stor inverkan. Så SEO är ett löpande arbete som du inte slipper ifrån.

Nyckelbegrepp

I din verksamhet finns ett antal nyckelbegrepp som definerar vad du gör och är en del av affärsidéen. Dessa nyckelord eller begrepp ska återkomma i rubriker, text , länkar och bildtaggar på ett naturligt sätt. 

Webbhotell

En allt viktigare faktor är hur snabbt ditt webbhotell visar din sida. Webbhotellet måste naturligtvis ha moderna och kraftfulla servrar för att hantera hela belastningen på ett bra sätt. Med mycket trafik , sidvisningar, mot en viss server, så upplevs visningarna som tröga och detta inverkar också på rankingen.

Teknik i sajten

Det måste göras en hel del tillägg och inställningar för att få en viss automatik och att hjälpa dig genomföra SEO. 

Innehåll

De saker som är viktigast är text , länkar och bilder. De är stommen i en artikel. Texten ska skrivas enkelt och rakt fram så att läsaren förstår innehållet. Kompletterat med länkar till relevant innehåll samt bilder med beskrivande taggar med nyckelbegrepp.